Duurzaam
wonen

Duurzaam: Groen, Veilig en Energieneutraal wonen in Wijdeblik door gebruik te maken van technologische oplossingen van Klimaatgarant.


Het concept van Klimaatgarant

In 2015 is de zogenoemde EPC (energieprestatiecoëfficiënt) verlaagd naar 0,4. In 2020 moet dat 0,0 zijn. Vanaf dat moment moeten nieuwe woningen energie-neutraal zijn. In Wijdeblik gaan wij nu al voldoen aan deze eisen! Klimaatgarant gebruikt metingen die verricht zijn in meer dan 6000 huizen. Hun conclusie: in veel huizen is het energiegebruik veel hoger dan nodig. Dat komt vooral door warmteverlies via deuren en ramen, door tocht, ventilatie en warm water.


Verlaag het energieverlies

  • Het verbeteren van de woningschil door middel van isolatie en triple-glas;
  • We winnen warmteverlies bij douchen en ventilatie terug;
  • Door gebruik te maken van de meest energiezuinige apparatuur die er is, zoals de A+++-warmtepomp;
  • We plaatsen zonnecellen voor het voeden van de technische installaties.

Door deze maatregelen halen we nu al de EPC 0,0 eisen van 2020. Alle woningen in Wijdeblik worden uitgevoerd in Nul-op-de-Meter (NOM). Er wordt dan voldoende elektriciteit opgewekt om het volledige huishoudelijk energieverbruik te compenseren.


EPC 0,0 of Nul op de Meter – wat is het verschil?

Bij een EPC van 0,0 voldoet de woning nu al aan de eisen van 2020 en verder. Klimaatgarant garandeert dat de zonnepanelen voldoende elektriciteit opwekken voor verwarmen, koelen, warm water en ventilatie. De kosten voor het gebruik voor verlichting en huishoudelijke apparatuur krijgt u nog wel, evenals de kosten voor de aansluiting van de netbeheerder en uw energieleverancier.

Nul op de Meter

Bij Nul op de Meter plaatsen we extra zonnepanelen op het dak. Daardoor is er voldoende eigen elektriciteitsopwekking om ook het huishoudelijk gebruik te compenseren. De woning wekt dan genoeg elektriciteit op om het volledige verbruik te compenseren.


Wat kan ik als toekomstig bewoner verwachten?

Een huis met goede isolatie. Warm in de winter en koel in de zomer. En ruim voldoende warm water dankzij warmte- en koudeopslag, een bewezen methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan. De warmtepomp zorgt vervolgens dat die energie daar komt waar die nodig is. De warmtepomp werkt op zonne-energie van de zonnecellen op het dak. De huizen hebben allemaal vloerverwarming (en vloerkoeling dus). Een uitgekiend klimaatsysteem zorgt dat de temperatuur in huis altijd constant is. Het huis voelt altijd comfortabel aan, of het buiten nou koud of warm is.

Uw hypotheekspecialisten voor Wijdeblik

Met de financiële Quickscan van NEXTHome krijgt u vooraf inzicht of wonen in Wijdeblik haalbaar en betaalbaar is voor u. Bij een Quickscan hoort u uw maximale leencapaciteit en hoe hoog uw maandlasten naar verwachting zullen zijn. Deze service is gratis. U kent ons en wij kennen u. Prettig en persoonlijk. Neem voor een Quickscan telefonisch contact op met NEXTHome op 0186-745772 en vraag naar Marco of Daniëlle. Dit zijn uw Hypotheekspecialisten voor Wijdeblik. Mailen kan naar info@nexthome.eu.