Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met Petra Kneppers, verkoopcoördinator van Dura Vermeer, email: verkoop@duravermeer.nl of telefoonnummer 06 Р53 59 96 15. Zij helpt u graag.

Waar liggen Westergouwe en Wijdeblik?

Westergouwe ligt aan de rand van de Zuidplaspolder in het zuidwesten van Gouda. Westergouwe-II, waar Wijdeblik onderdeel van uitmaakt, ligt parallel aan de Provincialeweg. U komt de wijk binnen via de rotonde aan de Burgemeester van Dijkesingel. Wijdeblik fase 1 ligt in het noordoosten van Westergouwe-II en Wijdeblik fase 2 ligt o.a. aan de toekomstige Burgemeester van Dijkesingel en aan de polder.

Wanneer start de verkoop van Wijdeblik fase 1?

Op 19 september 2018 is de eerste 53 woningen van Wijdeblik fase 1 in verkoop gegaan. Op deze website vindt u alle relevante verkoopdocumentatie en het aanbod.

Hoeveel woningen komen er?

In Wijdeblik fase 1 worden in totaal 53 koopwoningen, waarvan 40 eengezinswoningen, 12 twee-onder-een kap woningen en 1 vrijstaande woning gebouwd. In de tweede fase van Wijdeblik worden 9 eengezinswoningen en ca. 24 unieke woningen aan de polder gebouwd. Westergouwe-II worden uiteindelijk circa 450 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Vanzelfsprekend worden de woningen gefaseerd verkocht.

Zijn alle woningen Nul-op-de-Meter?

Ja, alle woningen in Wijdeblik zijn Nul-op-de-Meter (NOM) m.u.v. bouwnummer 49. Dit betekent dat de woning zeer energiezuinig en zelfvoorzienend is en gebouwd wordt met triple-glas, een douche-WTW en een warmtepomp met vloerverwarming en -koeling op alle verdiepingen. Bij normaal verbruik, ontvangt u helemaal geen energienota meer.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heft u hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet u dat uw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. U heeft bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Nee, er is geen gasaansluiting in Wijdeblik aanwezig. U kookt elektrisch en er is geen CV-ketel in de woning aanwezig.

Waar kan ik parkeren in de wijk?

In het openbaar gebied zijn parkeerplaatsen aanwezig waar u gratis kunt parkeren. Bij de twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande woning en eengezinswoningen (type Aster bouwnr. 32 t/m 39) heeft elke woning 1 of 2 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

De financiering van een Nul-op-de-Meter woning is een specialisme. Er komen andere vragen bij kijken, dan bij het kopen van een traditionele nieuwbouwwoning. Wanneer start u precies met betalen? Hoe gaat u om met dubbele woonlasten? Met welke extra kosten dient u nog meer rekening mee te houden? Onze hypotheekpartner voor Wijdeblik is NEXTHome. Meer informatie over NEXTHome vindt u op de pagina 'Duurzaamheidshypotheek'.

Wanneer start de bouw van Wijdeblik fase 1?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Dura Vermeer verwacht in het tweede kwartaal 2019 te kunnen starten met de bouw. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

Naar verwachting worden de woningen van Wijdeblik fase 1 in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vindt u meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Nog niet. De omgevingsvergunning van Wijdeblik fase 1 is aangevraagd, maar nog niet onherroepelijk. Dit gebeurt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019.