Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met Patrick Olthuijsen van Dura Vermeer, email: verkoop@duravermeer.nl of
telefoonnummer 06 – 53 59 95 83. Hij helpt u graag.

Waar liggen Westergouwe en Wijdeblik?

Westergouwe ligt aan de rand van de Zuidplaspolder in het zuidwesten van Gouda. Westergouwe-II, waar Wijdeblik onderdeel van uitmaakt, ligt parallel aan de Provincialeweg. U komt de wijk binnen via de rotonde aan de Burgemeester van Dijkesingel.

Wanneer start de verkoop van Wijdeblik?

Wijdeblik is momenteel in verkoop. Op deze website vindt u alle relevante verkoopdocumentatie en het aanbod.

Hoeveel woningen komen er?

In Wijdeblik worden in totaal 53 koopwoningen, waarvan 40 rijwoningen, 12 twee-onder-een kap woningen en 1 vrijstaande woning gebouwd. Deze worden gefaseerd verkocht. Fase A bestaat uit 24 rijwoningen en 4 twee-onder-een-kap woningen. Fase B bestaat uit 16 rijwoningen, 8 twee-onder-een-kap woningen en 1 vrijstaande woning.

Wat is het verschil tussen EPC 0 en Nul op de Meter?

Een EPC van 0 betekent dat het berekende energieverbruik van de woning zelf nul is. De zonnepanelen op het dak wekken het theoretische gebouwgebonden energieverbruik op. Daarin zit de energie voor verwarmen, koelen, warm water en ventilatie. Het gebruik voor huishoudelijke apparatuur komt daar nog bij, evenals de kosten voor de aansluiting van de netbeheerder en uw energieleverancier. Bij Nul op de Meter plaatsen we extra zonnepanelen op het dak. Daardoor is er voldoende eigen elektriciteitsopwekking om ook het huishoudelijk gebruik te compenseren. Uw woning wekt dan genoeg elektriciteit op om het volledige verbruik te compenseren.

Zijn alle woningen Nul-op-de-Meter?

Ja, alle woningen in Wijdeblik zijn Nul-op-de-Meter (NOM). Dit betekent dat de woning zeer energiezuinig en zelfvoorzienend is en gebouwd wordt met triple-glas, een douche-WTW en een warmtepomp met vloerverwarming en -koeling op alle verdiepingen. Bij normaal verbruik, ontvangt u helemaal geen energienota meer.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heft u hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet u dat uw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. U heeft bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Nee, er is geen gasaansluiting in Wijdeblik aanwezig. U kookt elektrisch en er is geen CV-ketel in de woning aanwezig.

Waar kan ik parkeren in de wijk?

In het openbaar gebied zijn parkeerplaatsen aanwezig waar u gratis kunt parkeren. Bij de twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande woning en eengezinswoningen (type Aster bouwnr. 32 t/m 39) heeft elke woning 1 of 2 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

De financiering van een Nul-op-de-Meter woning is een specialisme. Er komen andere vragen bij kijken, dan bij het kopen van een traditionele nieuwbouwwoning. Wanneer start u precies met betalen? Hoe gaat u om met dubbele woonlasten? Met welke extra kosten dient u nog meer rekening mee te houden? Onze hypotheekpartner voor Wijdeblik is NEXTHome. Meer informatie over NEXTHome vindt u op de pagina 'Duurzaamheidshypotheek'.

Wat zit er inclusief in de VON?

V.O.N prijzen zijn inclusief: Bouwkosten en grondkosten. Een keukencheque van Showroom “Thuis” ter waarde van €6.750,- (rijwoningen) of €9.225,- (twee-onder-een-kap). Luxe sanitair van Villeroy & Boch en tegelwerk. Kosten van notaris, architect, constructeur en makelaar. Aanlegkosten voor nutsvoorzieningen: water, elektra en riolering. Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijke bepaalde verhogingen van het BTW tarief worden doorberekend. Kosten Waarborgcertificaat SWK. Een warmtepompsysteem en zonnepanelen: de bewoner dient dit systeem te huren, waarbij de kosten tussen circa €175,- tot €205,- per maand liggen, afhankelijk van het type woning.

Wat zit er niet bij VON inbegrepen?

V.O.N. prijzen zijn exclusief: Kosten voor eventueel meerwerk. Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen. Notaris- en kadasterkosten voor uw hypotheek. Renteverlies tijdens de bouw. Rentebijschrijving over de grondkosten.

Wanneer start de bouw van Wijdeblik?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Dura Vermeer verwacht in november 2019 te kunnen starten met de bouw. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

Naar verwachting worden de woningen van Wijdeblik eind 2020/begin 2021 opgeleverd. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vindt u meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Nog niet. De omgevingsvergunning van Wijdeblik is aangevraagd, maar nog niet onherroepelijk. Dit gebeurt naar verwachting eind mei 2019.