Wonen in
Westergouwe Gouda!

Wijdeblik is gelegen in het woongebied Westergouwe, een prachtige nieuwe wijk aan de westkant van Gouda. Gouda is een historische stad met allure. De stad is beroemd is om z’n kazen, kaarsen en stroopwafels en heeft u veel te bieden, zoals leuke restaurantjes, cafés, een bioscoop, theater en nog veel meer. 

Westergouwe mag zich de groenste en waterrijkste nieuwbouwwijk van de Randstad noemen! Zo heeft het een eigen natuur- en recreatiegebied, De GroenBlauwe zone, van circa 45 hectare groot (zo’n 60 voetbalvelden!), met wandel- en fietspaden, vlonderbruggen, natuurspeelplaatsen, visvijver, uitkijktoren en broedschuren voor beschermde vogelsoorten.

Bereikbaarheid

Of u nu in Rotterdam, Utrecht of Den Haag moet zijn, dankzij de gunstige ligging ten opzichte van de snelwegen en de goede openbaar vervoer voorzieningen bent u binnen 20 minuten in het centrum van Rotterdam of Den Haag en in 35 minuten in hartje Utrecht. Vanuit Wijdeblik is het slechts 10 minuten fietsen naar de gezellige stadskern van Gouda.

Faciliteiten

Westergouwe ontwikkelt zich in sneltreinvaart tot een gebied waarin alles voorhanden is. Het heeft en krijgt uiteraard tal van eigen voorzieningen. Kinderen kunnen al naar school op Kindcentrum de Ontdekkingsreizigers (basisschool en kinderdagverblijf voor 2-12 jaar). Er is ook een dierenkliniek en een gezondheidscentrum en heeft Albert Heijn haar eerste circulaire supermarkt geopend in Westergouwe.

Groen en Blauw

Zoals de naam al doet vermoeden, kenmerkt De GroenBlauwe zone zich door veel groen (natuur) en blauw (water). In totaal heeft het 17,3 hectare aan waterbergingsgebied. Plas-dras gebieden ontstaan doordat sommige delen gedurende een periode van het jaar onder water staan, bijvoorbeeld bij veel regen. Voor natuur en landschap is dit erg belangrijk omdat het variatie brengt voor waterdieren, weidevogels en vissen.

Fotografie: MKHNHT en KozzMozzPhoto