Nieuws over Wijdeblik fase 1

Midden in het Groene Hart verrijst de komende jaren letterlijk en figuurlijk de groenste wijk van de Randstad: Westergouwe-II. Onderdeel van Westergouwe-II wordt het prachtige nieuwbouwproject Wijdeblik. In een veilige, waterrijke omgeving en omringd door royaal aanwezig groen, worden in Wijdeblik in totaal 88 zeer energiezuinige woningen gerealiseerd.

De eerste fase van Wijdeblik gaat medio september 2018 in verkoop met 40 eengezinswoningen, 12 twee-onder-een-kap woningen en 1 vrijstaande woning. De woningen vallen op door hun uitstraling. Fraaie donkerrode, grijsrode of oker bakstenen gevels. Met in het wit het Goudse stroopwafel patroon en stijlvolle donkergrijze dakpannen met zonnepanelen. De materialen zijn met zorg gekozen en installaties zijn getest op betrouwbaarheid. Dat vertalen wij naar jarenlang onbezorgd woonplezier!


Concept beelden twee-onder-een-kap woningen

Duurzaamheid centraal

Wijdeblik is volledig klaar voor de toekomst! De duurzame woningen worden uitgevoerd met Nul-op-de-Meter (NOM). Dit betekent dat de woning energiezuinig en zelfvoorzienend is en is voorzien van triple-glas, een douche-WTW en een warmtepomp met vloerverwarming op alle verdiepingen. De woning is niet aangesloten op het gasnet en is daarmee helemaal voorbereid op de plannen van ons kabinet. Bij ‘normaal’ verbruik ontvangt u helemaal geen energienota meer!

Meer weten over de werking van deze duurzame installaties? Ga naar de pagina duurzaam wonen.

Wijdeblik fase 1

Eengezinswoningen

De 40 complete eengezinswoningen zijn 5,4 of 5,7 meter breed en hebben een diepte van 10,20 meter. Hierdoor ligt het woonoppervlak tussen de 126 en 133 m². De woningen hebben een badkamer met tweede toilet en drie slaapkamers op de eerste verdieping. Voor nog meer dagelijks woonplezier zijn een aantal woningen standaard voorzien van een erker, een dakkapel of een tuitgevel. Ook zijn er enkele woningen in de basis verlengd met 0,6 meter voor een nog ruimere keuken, badkamer en slaapkamer op de eerste verdieping. Hierdoor kan het woonoppervlak oplopen naar 140 m².

U heeft de optie om de woningen uit te breiden met een uitbouw van 1,2 of 2,4 meter. Daarnaast zijn er verschillende indelingsvarianten voor de eerste en tweede (zolder) verdieping mogelijk.


Concept beelden eengezinswoningen

Twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woning

De 12 ruime twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woning zijn 5,7 meter breed en hebben een diepte van 11,40 meter. Het woonoppervlak begint bij 152 m² en met standaard voorzieningen als een erker, tuitgevel, dakkapel en/of zijuitbouw zijn sommige woningen uitgebreid naar 169 m². De woningen hebben een badkamer met tweede toilet en drie of vier slaapkamers op de eerste verdieping.

Voor de twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woning zijn, naast de keuze voor een uitbouw of indelingsvarianten op de eerste en tweede (zolder) verdieping, meer keuzemogelijkheden voor de begane grond. Betrek bijvoorbeeld de garage bij de woonkamer voor nóg meer woonplezier.


Concept beelden twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woning

Groot kaveloppervlak fase 1

Opvallend aan Wijdeblik fase 1 is het grote kaveloppervlak: vanaf 128 m² tot 363 m², met een diepe voor- en achtertuin. Alle eengezinswoningen hebben een berging die bereikbaar is via het achterpad. En voor een aantal eengezinswoningen is parkeren op eigen terrein mogelijk. De twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woning hebben een garage en twee opstelplaatsen op eigen terrein.

Er is veel groen aanwezig in de wijk; daarnaast kunt u ervoor kiezen om met een eengezinswoning of twee-onder-een-kap met uw zij- en/of achtertuin aan het water te liggen. De vrijstaande woning lígt al aan het water.

Inclusief luxe keuken en luxe sanitair

Onmisbaar in een moderne woning zijn een luxe keuken en sanitair. Laat u inspireren door de specialisten van onze showroom THUIS in Haarlem en bekijk in de showroom allerlei stijlen en smaken. Kies de stijl die bij u past, zodat u straks optimaal kunt genieten van uw complete woning.

Betrouwbaar en betrokken makelaars

De beste en fijnste makelaars zijn enthousiast, betrokken, betrouwbaar én deskundig. Met een oprechte en persoonlijke werkwijze staan zij voor u klaar! Deskundigheid blijkt zowel uit actuele lokale marktkennis als bouwkundige kennis van uw beoogde koopwoning. Let wel: tot in het kleinste én laatste detail.

De makelaars van Viavesta en de verkoopcoördinatoren van Dura Vermeer bundelen hun jarenlange kennis en ervaring in Wijdeblik. De samenwerking tussen dit ervaren NVM-makelaarskantoor uit Gouda en het ontwikkelend bouwbedrijf uit Rotterdam staat daarmee garant voor de beste begeleiding bij één van de belangrijkste beslissingen in uw leven: het kopen van uw nieuwe thuis.

Petra Kneppers van Dura Vermeer en Ferdinand Jelten van Viavesta Makelaars

Planning

Wij houden u middels nieuwsbrieven op de hoogte van de exacte datum van de start verkoop medio september. Als de verkoop voorspoedig verloopt, verwachten wij in het eerste kwartaal van 2019 te kunnen starten met de bouw en worden de woningen volgens planning begin 2020 opgeleverd.

Binnenkort meer nieuws

In de volgende nieuwsbrief, medio juli, leggen wij u meer uit over de financieringsmogelijkheden bij een energieneutrale woning. Zo bent u goed voorbereid voor de start verkoop. Ook vertellen wij u meer over de ontwikkelingen in Wijdeblik fase 2, waar circa 26 woningen met vrij uitzicht over de natuur worden gerealiseerd.

Bent u geïnteresseerd in een woning in Wijdeblik fase 1? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Petra Kneppers, verkoopcoördinator bij Dura Vermeer. E-mail: verkoop@duravermeer.nl. Of houd onze website Wijdeblik Gouda en onze Facebookpagina van Wijdeblik in de gaten. Zo bent u altijd actueel als het gaat om de allerlaatste ontwikkelingen over Wijdeblik.